El titular del jutjat d'instrucció número 1 del Vendrell va ordenar ahir a la nit presó provisional comunicada i sense fiança per a l'alcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, imputat per delictes contra l'administració pública i detingut dijous per la Guàrdia Civil. Segons fonts judicials, el magistrat va enviar el batlle a la garjola en considerar que té un major grau d'implicació que els altres set detinguts en la presumpta trama de corrupció al consistori. De fet, el jutge va deixar en llibertat provisional amb càrrecs els altres sis regidors i l'empresari Blas Niubò, malgrat que els manté imputats també per presumptes delictes contra l'administració pública.

El magistrat del jutjat d'instrucció número 1 del Vendrell va enviar a la presó l'alcalde en el marc de la investigació per presumptes irregularitats en la gestió i adjudicació de contractes municipals. El batlle va arribar pocs minuts abans de les nou de la nit en un furgó de la Guàrdia Civil a l'edifici judicial de la capital del Baix Penedès i en va sortir aproximadament cap a un quart d'onze novament per l'aparcament i a l'interior d'un vehicle policial.

No va transcendir si Masagué va accedir o no a declarar davant del jutge, ja que la seva lletrada va declinar fer cap tipus de declaració als periodistes. Segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), l'alcalde està imputat per delictes contra l'administració pública, com també ho estan els sis regidors i l'empresari Blas Niubò. Fonts de la investigació van apuntar que s'hi inclourien càrrecs com ara el blanqueig de capitals, malversació de fons públics i tràfic d'influències.

Ahir a la tarda també va declarar als jutjats la primera tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de Torredembarra, Francisca Felguera, la qual, a la sortida, va defensar la seva innocència i la seva voluntat de col·laborar amb la justícia. Igualment, també va comparèixer als jutjats l'empresari Blas Niubò, el qual també va quedar en llibertat amb càrrecs. L'empresari també va ser arrestat per l'institut armat dijous i la Guàrdia Civil va escorcollar un bar de la seva propietat a Torredembarra.

Uns fets "de pel·lícula"

Al matí va ser el torn dels regidors José Oviedo (PP) i Pere Font (CiU). Font es va mostrar "trist" i "decebut" perquè se l'acusa, segons va dir als periodistes, d'uns fets que "semblen de pel·lícula". Dijous també van declarar els regidors convergents Elia Rodríguez i Santiago Ardèvol, així com Ignasi Duran, del Grup d'Independents per Torredembarra (GIP). Precisament, Duran va assumir el càrrec d'alcalde accidental després d'haver signat un decret de delegació de funcions.