L'ambaixador d'Espanya a Andorra, Albert Moreno, s'ha mostrat partidari de la celebració d'una consulta a Catalunya "però sempre dins de la legalitat". En una entrevista al 'Diari d'Andorra', Moreno assegura també que Espanya hauria d'acceptar el resultat del referèndum "sinó no seríem demòcrates". "Jo votaré en contra, però si hi ha una majoria important s'ha d'acceptar. En aquests processos tu no pots demanar una majoria del 50,1%, és un canvi massa gran per dividir així la gent", ha assenyalat l'ambaixador d'Espanya a Andorra, que considera que la majoria a favor d'un Estat propi hauria de superar el 65%. "Seria un resultat legitimitat", ha puntualitzat Moreno, que s'ha definit com a federalista.

Tot i aquesta opinió favorable a una consulta legal, l'ambaixador d'Espanya a Andorra afirma que "la independència no solucionarà cap problema dels que tenen els catalans" i ironitza sobre el discurs sobiranista que assegura que Catalunya tindria més benestar si es separés d'Espanya. "Aquest és un argument tan fals com a vegades creïble. És això que es diu que en una Catalunya independent tots serem més rics, que no hi haurà dolents i que tots els mals vénen de fora", ha reblat Moreno. "Jo ho he sentit molts cops i és un discurs fals. Ara, en una situació com la que estem, de crisi econòmica, jo entenc que hi hagi algú que s'ho cregui", ha continuat l'ambaixador d'Espanya a Andorra.

"I si algú m'ho demostra potser em faré independentista", ha afegit un Moreno que no se sent "ni molt espanyol, ni molt català ni molt res".