La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) tindrà garantida una aportació del Govern de 225 milions d'euros cada any fins al 2016. Així ho recull el contracte programa 2013-2016 de l'ens, que també blinda el finançament mixt dels mitjans públics i estableix que un mínim del 25% i un màxim del 35% de l'import de projectes audiovisuals de la CCMA han de ser produïts o coproduïts per empreses del sector.

A més, el text recull la fusió de les empreses fil·lials de la CCMA en una única societat. L'executiu català ja ha enviat el contracte programa al Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) perquè en faci l'informe preceptiu abans de l'aprovació formal.

Producció pròpia i externa

El text estableix uns mínims tant de producció pròpia com externa. Així, respecte al foment del sector audiovisual, recull que un mínim del 25% i un màxim del 35% de l'import de projectes de la CCMA hauran de ser produïts o coproduïts per altres empreses del sector. A l'hora, fixa uns mínims de producció pròpia, especialment, referides a programes informatius.

El contracte també incorpora el principi de transparència en les contractacions a productores externes, en la línia que fixa la Llei de transparència i sostenibilitat del sector que aprovarà el Govern, i que elimina les clàusules de confidencialitat en la contractació d'empreses per part dels mitjans de comunicació públics.

D'altra banda, el contracte programa 2013-2016 defineix indicadors de seguiment de qualitat, gestió, accessibilitat, audiència o internacionalització. Concretament, per exemple, marca que el 90% de la producció ha d'estar subtitulada o garantir que un mínim de 10 hores setmanals de la graella televisiva siguin accessibles amb llengua de signes.

Així mateix, fixa un increment del 25% de les vendes de programació per a clients de fora de Catalunya o una quota de pantalla mínima del 16% per a TV3, que de ser així mantindria el seu lideratge actual.