El portaveu del PPC al Parlament, Enric Millo, retreu al president de la Generalitat, Artur Mas, que en el seu discurs en el Debat de Política General hagi assegurat que no negociarà amb el govern espanyol si no s'accepta la consulta. I ha defensat que a diferència de Mas, el president Rajoy no posa condicions al diàleg. També ha carregat contra Mas per haver afirmat que "en cada baula de la cadena i en cada mà hi havia una part de la dignitat del país", en referència a la Via Catalana. Una afirmació que Millo ha qualificat d'insult, absolutament inacceptable i que "ratlla la immoralitat". En aquest sentit, ha lamentat que Mas faci de president dels manifestants en comptes de president dels catalans.

Millo ha qualificat de decebedora la intervenció de Mas que ha donat el tret de sortida al Debat de Política General i s'ha centrat en criticar que el president hagi "condicionat" el diàleg amb el govern espanyol a què s'accepti una consulta. "En un moment crucial enlloc de donar llum verda al diàleg el que planteja és donar-li l'esquena", ha lamentat.

A més, Millo ha avançat que en la sessió de demà el PPC explicarà com s'ha de plantejar el diàleg "en termes positius" amb el govern espanyol, per tal de trobar "camins" per un futur millor per a Catalunya.

D'altra banda, ha carregat durament contra el president de la Generalitat per haver-se referit a la Via Catalana com una demostració de la dignitat de Catalunya. Millo li ha retret que "presenti el món entre bons i dolents" i ha qualificat l'afirmació de Mas d'un insult, un plantejament inacceptable i que "ratlla la immoralitat". En aquest sentit, li ha reclamat que faci de president de tots els catalans i no només dels que es manifesten.

Finalment, ha lamentat que només hagi dedicat 45 segons a parlar de l'atur quan ha dedicat 45 minuts a la consulta. Un fet, que segons Millo, demostra que aquesta és la principal preocupació del Govern. "Tenim una profunda decepció. Ja n'hi ha prou de prendre el pèl a les persones", ha conclòs.