L'AMPA El Puig de Prullans (Cerdanya) ha iniciat una campanya de micromecenatge per salvar l'escola rural. Els pares no poden fer front a l'increment del cost del menjador sense subvencions i afirmen que si tanca serà la fi de l'escola. La campanya, sota el lema ''Ajuda'ns, apadrina l'escola de Prullans'', ofereix vals descompte a empreses de la localitat per aportacions superiors als 10 euros. Des de l' AMPA assumeixen el compromís de destinar els fons recaptats a pagar la diferència entre la quantitat màxima fixada per la llei de 6,20 euros per nen i la real que costi. Si sobren diners, ajudaran l'escola en la compra de material escolar i el sobrant passarà a un fons per al proper curs escolar.

Actualment l'escola rural de Prullans compta amb 12 nens i aquesta campanya també vol ser un crit en favor de les escoles rurals. Aquesta campanya ha arrencat amb força, aquesta setmana, a les xarxes socials.

L'AMPA diu que té molta confiança amb la societat civil i la seva solidaritat i per aquest motiu han iniciat la campanya de micromecenatge.

La problemàtica arrenca quan l'Institut de Puigcerdà decideix fer jornada intensiva i no disposar amb el servei de menjador. L'empresa que feia aquest servei és la mateixa que elabora el menú de l'escola de Prullans. El preu del menú s'ha incrementat considerablement.

Els primers que s'han bolcat en la campanya són empresaris de Prullans que regalen vals a les persones que aportin una quantitat superior als 10 euros a la campanya per salvar l'escola.

Entre els vals que rebrà una persona que faci aportacions a la campanya hi ha un val de 5 euros per gastar-se en el Wellness Cerdanya, un val de 5 euros per a descomptar en un dinar a l'Hotel Muntanya de Prullans, un val obsequi per la Formatgeria Làctics Ermengol, un val per una bossa de 500 grams per al Forn de pa, un val per prendre's la pressió a la farmàcia Sisteré, un cafè gratuït a la Pizzeria del Càmping la Cerdanya, un val descompte en el Pessebre Vivent de Prullans, un val descompte en l'entrada a la granja Parc d'Activitats i un descompte en una excursió a cavall ofert per la Hípica La Cerdanya a 4 potes.