CDC rebatrà els "arguments de la por" i la "campanya del no" de l'Estat sobre la consulta en positiu i amb "arguments objectivables" i "rigor". El secretari general de la formació, Josep Rull, ha defensat a Tortosa que aquesta actitud del govern espanyol és "fàcil de desmuntar" perquè Catalunya ja té "garantit" l'euro i poder formar part de l'espai econòmic europeu. "És impossible que Catalunya quedi fora de l'espai econòmic europeu amb la potència que té", ha insistit. Per tot plegat, el secretari general de CDC ha demanat portar a terme un debat "asserenat" i "tranquil", mantenint però el full de ruta marcat. Rull s'ha mostrat confiat que "l'Europa de la democràcia" serà "empàtica" amb Catalunya.

El secretari d'organització de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) ha explicat que la formació ha començat una campanya "del sí" per a aconseguir una àmplia majoria a favor de l'Estat propi a Catalunya i per combatre la "campanya del no" que llença l'Estat, que "no ofereix més que amenaces i un argument de la por als catalans", que consisteix en "amenaçar" amb què una possible Catalunya independent quedaria fora d'Europa i de l'euro.

Josep Rull ha defensat que, d'ara en endavant, el partit vol demostrar "en positiu" i amb "rigor" que hi ha elements objectivables que han de donar "confiança" al país per encarar el procés sobiranista. El secretari general de CDC s'ha mostrat convençut que "l'actitud de la por" que adopta l'Estat és "fàcil de desmuntar", més encara, ha dit, quan al davant s'hi contraposa la "convicció" de tot un poble, "que és molt difícilment aturable".

Convergència insisteix que és "impossible" que Catalunya quedi fora de l'espai econòmic europeu "amb la potència que té", i opina que, si això es produís, "l'Estat en seria el primer perjudicat". Davant d'aquest escenari, Rull ha demanat un debat "asserenat" i "tranquil", posant "arguments sòlids damunt la taula".

El secretari general de CDC ha afegit que una Catalunya fora de la UE només respondria a un criteri: el "veto" de l'Estat espanyol. En aquest sentit, ha ironitzat que "comparèixer davant dels ciutadans d'aquest país i dir-los que si fan un exercici de democràcia els vetaran per tot arreu són unes credencials poc interessants, i per això ho desmuntarem argument per argument", ha sentenciat. Rull ha sentenciat que el referèndum es pot fer "dins de la constitució" i que no es tracta d'una qüestió jurídica, sinó de manca de voluntat política.

La negociació amb Europa

Rull ha apuntat que Catalunya haurà de negociar el seu futur també amb Europa. "És l'hora de la política i estem convençuts que l'Europa de la democràcia serà capaç de fer política en majúscules i sabrà entendre i serà absolutament empàtica amb un poble que expressi de forma àmplia i majoritària la seva voluntat de constituir el seu propi camí", ha subratllat.

El secretari general de CDC ha insistit que "volem estar a tots nivells a Europa" i ha defensat que Catalunya té una posició "prou sòlida" com per a poder aspirar a tot. L'euro i l'espai econòmic europeu, ha insistit, "el tenim segur", la qual cosa significa que Catalunya no serà "una illa aranzelària". En aquest sentit ha exposat el fet que el 70% de les exportacions espanyoles que surten a Europa ho fan pel corredor del Mediterrani. "Seria absurd que el govern espanyol es posés una frontera que perjudiqués les seves exportacions", ha conclòs.

Rull defensa la solidesa de CDC i UDC

D'altra banda, el secretari general de CDC, Josep Rull, ha defensat la "solidesa" de la federació nacionalista i ha assegurat que això es podrà comprovar al Debat de Política General de la setmana vinent. "Els 50 diputats de CiU seran una pinya com ho han estat sempre", ha etzibat. Rull ha situat el combat contra la crisi i el dret a decidir com les dues principals prioritats que la coalició ha d'afrontar a dia d'avui. En aquest sentit, ha reiterat que la voluntat és pactar la data i la pregunta de la consulta abans de finals d'any, i celebrar-la el 2014.

Rull ha fet aquestes declaracions des de Tortosa, acompanyat de l'alcalde de la ciutat, Ferran Bel, en el marc de la festa del militant que CDC celebra aquest dissabte a la pedania de Vinallop.