El líder de CCOO a Catalunya, Joan Carles Gallego, va acusar ahir el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, de cometre "una greu irresponsabilitat" i un "frau a la ciutadania" en prorrogar uns pressupostos que responen a una estructura pactada a final de 2011 entre CiU i PP.

Gallego va assegurar que l'obligació del Govern és "plantar-se" i adequar els comptes a la situació actual renegociant els números amb les entitats financeres i els grans proveïdors, en lloc de limitar-se a mantenir una estructura pressupostària que va ser pactada fa més d'any i mig. "El que està fent Mas-Colell és una greu irresponsabilitat. No pot ser que a final d'agost sentenciï una pròrroga d'uns pressupostos que tenen una estructura marcada a final de 2011, en un context molt diferent i amb un pacte de CiU amb el PP, però retallant les partides de manera lineal", va dir. A parer seu, es tracta d'"un frau a la ciutadania", des de la perspectiva de les responsabilitats polítiques del conseller d'Economia del govern català.

Gallego va advertir que CCOO mantindrà la pressió sindical per evitar noves retallades en educació, sanitat i serveis socials.