"Jo ja estic fart que em doni lliçons la senyora Tura, fart, perquè ella oblida la seva trajectòria dins del partit". Així de clar es va expressar el secretari d'Acció Política del PSC, Antoni Balmón, en declaracions a Ràdio Barcelona, on va demanar a l'exconsellera que deixés de molestar. "Qui no vulgui estar allà on no vol estar, el que ha de deixar és d'incomodar", va opinar. També va negar l'autoritarisme que havia insinuat el líder del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí. "No accepto la paraula autoritarisme. Martí pertany a la direcció del partit i allà es fan els debats. El que tu no pots pretendre és que tothom pensi com tu quan hi ha una majoria que pensa diferent", el va replicar.

Després que Tura critiqués l'article de Balmón al diari El Periódico i considerés "forassenyada" l'actitud de la direcció del PSC, el secretari d'Acció Política dels socialistes catalans va respondre amb vehemència i va assegurar estar "fart" de les reflexions de Tura, especialment que digués que ERC era el referent. També va reaccionar a l'article que havia publicat també Jordi Martí aquest dimarts, on també va carregar contra les declaracions de Balmón i va apuntar que "el partit sense amos que defensaven els fundadors significa entendre la direcció des del lideratge i no des de l'autoritarisme". Va remarcar que els debats existien, i va lamentar que hi hagués una minoria "sobredimensionada mediàticament que intenta allò que no aconsegueix dins del PSC".

El socialista va defensar la tesi del seu article i va assegurar que a ell no li preocupaven les idees ni les discrepàncies, sinó les conductes. "El que sobra és gent que té conductes que són poc respectuoses i responsables", va opinar. Es va referir a aquells que sent membres de l'executiva, critiquen les decisions que pren aquest òrgan. "No pot ser que el partit decideixi un document que tanca la posició i tu surtis a fora i diguis una altra cosa quan tens responsabilitats dins d'aquest partit", va etzibar.

Document de Granada

Va fer referència especial al document de Granada i als que van votar-hi a favor en el Consell Nacional del partit quan portava una setmana criticant-lo "només per tenir dimensió mediàtica". "Això fa mal al projecte", va advertir Balmón, que va reclamar "coherència" i sobretot ser "una mica lleial, no fidel, sinó lleial". Balmón va assegurar que ell tenia amics personals dins de l'executiva i no volia acabar malament amb ells, i va explicar que aquestes reflexions ja les havia fet en les últimes reunions de l'executiva, fins i tot les havia transmès a algun crític. Sobre les primàries a candidat de la Generalitat, va opinar que no creia que CiU tornés a avançar les eleccions després de "l'agre experiència" de fa menys d'un any.