"Ens agradaria que l'endemà de la Via Catalana es convoqués la consulta". Aquest és el desig de la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, que ha demanat a les institucions catalanes un "compromís ferm" amb la consulta, perquè "aquesta indefinició no afavoreix ningú". En declaracions a Rac 1, Forcadell ha reconegut que està una mica cansada de parlar del lema, i ha demanat ja tancar aquest debat "estèril", tot remarcant que l'eslògan és 'Via Catalana per la independència' i no pensen canviar-lo. Segons Forcadell, la demanda d'UDC en aquest sentit respon a una "estratègia de partit". Pel que fa a la participació del Govern, ha opinat que "quan arribi l'hora, hi participarà".

Forcadell ha apostat per accelerar el procés i convocar la consulta l'endemà de la Via Catalana. "Que se sàpiga la data i la pregunta, que ha de ser clara", ha demanat la presidenta de l'ANC, que ha recordat que la seva organització posa com a topall el 31 de maig del 2014. Al seu parer, la pregunta ha de poder ser resposta amb un sí o un no i no ha de generar cap dubte ni ambigüitat.

En tot cas, ha remarcat que l'objectiu immediat de la cadena és "pressionar perquè es convoqui la consulta", i ha aprofitat per tornar a convidar alguns partits a participar-hi, perquè "tothom que cregui que s'ha de fer aquesta consulta hi pot assistir".

En aquest sentit, ha reconegut que està una mica cansada que alguns li demanin que canviï el lema de la cadena, i ha demanat tancar ja aquest debat "estèril". "Com es pot canviar el lema quan tenim més de 300.000 persones inscrites?", s'ha preguntat. A més, ha al·legat que els catalans ja tenen el dret a decidir com a poble, tal i com va proclamar el Parlament amb la seva declaració de sobirania. Sobre UDC, ha opinat que la demanda d'un canvi de l'eslògan respon a una "estratègia de partit". "Però nosaltres no n'hem de fer cas, tenim un objectiu molt clar", ha dit.

Forcadell ha opinat que la iniciativa ja és un èxit tenint en compte el gran nombre de voluntaris inscrits, i ha dit que espera que participi la mateixa gent que ho va en la manifestació de l'Onze de Setembre de l'any passat.

Pel que fa a la presència del Govern, ha remarcat que l'any passat va passar exactament igual amb aquesta polèmica, i ha opinat que "quan arribi l'hora, participarà". "Perquè precisament amb aquesta cadena demostrarem que la societat civil, el Govern i les institucions perseguim el mateix objectiu", ha argumentat.

La presidenta de l'ANC ha tornat a demanar als ciutadans de l'Àrea Metropolitana que es desplacin a l'Ebre, que és on falten inscrits.