Durant aquest dissabte s'esperen precipitacions que poden ser intenses sobretot aquesta tarda i nit a gran part del territori excepte Ponent i les Terres de l´Ebre. Les més abundants s´esperen al nord del país, concretament a Osona, Ripollès i Garrotxa, per la qual cosa Protecció Civil ha activat en fase d'alerta el Pla Especial d´Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT. La previsió és que es pugui superar el llindar d´intensitat de 20 litres/m2 en 30 minuts, i que els xàfecs vagin acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra.

Segons la darrera actualització del Servei Meteorològic, avui s´esperen tempestes al Pirineu i Prepirineu durant el matí i a partir del migdia-tarda a tot el terç est de Catalunya, les més intenses a les comarques d´Osona, Ripollès i Garrotxa, i també altres comarques del Pirineu, Catalunya Central, prelitoral i litoral de Girona, Tarragona i Barcelona. A la tarda-vespre les tempestes es concentraran al litoral i prelitoral de Tarragona, Barcelona i Girona, i la previsió és que ho pugui fer fins diumenge al matí.

A banda, i a partir d´avui a les 20 hores, s´esperen onades superiors a 2,5 metres (maregassa) a l´Alt Empordà. Diumenge, el fort onatge i mar de fons també es pot ampliar al Baix Empordà fins al migdia.

Protecció Civil de la Generalitat, davant aquesta situació de risc, recomana prendre les mesures d´autoprotecció necessàries en funció de la situació meteorològica i adaptar les activitats de lleure i professionals.

Davant l´episodi de mala mar a l´Empordà i la possible afectació de l´episodi a altres punts de la costa catalana, Protecció Civil de la Generalitat recorda que cal respectar els colors de les banderes a la platja: vermell bany prohibit, groc bany amb precaució i verd bany lliure. Podeu consultar en temps real l´estat de les platges (color de la bandera) a l´enllaç següent: http://www.gencat.cat/interior/estatplatges Feu sempre cas a les indicacions dels socorristes i no sobrevaloreu les vostres capacitats en el bany al mar.