Un home de 50 anys va morir ahir i dues persones més van quedar ferides de gravetat, en xocar dos turismes de front a la carretera N-240 a l'altura de l'Espluga de Francolí (Conca de Barberà).

L'accident va ocórrer, per causes que es desconeixen, al voltant de les nou del matí a l'altura del quilòmetre 42, i segons va informar el Servei Català de Trànsit (SCT), cinc persones més, entre elles dues menors, van quedar ferides menys greus i traslladades a diferents centres sanitaris catalans.

Des de l'SCT es va assenyalar que el mort, Ever Ferley P.M, de nacionalitat colombiana, era el conductor d'un dels turisme implicats en l'accident, en el qual també viatjaven una dona ferida greu, que va ser traslladada en helicòpter a l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona, i les dues menors.

Fins al lloc de l'accident s'hi van desplaçar 7 patrulles dels Mossos d'Esquadra, 4 dotacions dels Bombers de la Generalitat, dues ambulàncies i dos helicòpters medicalitzats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que es van ocupar de traslladar els ferits greus a l'Hospital Joan XIII de Tarragona.

Com a conseqüència de l'accident la via va quedar tallada al trànsit durant tres hores i la circulació es va desviar per la C-14 a Montblanc, i per altres vies locals. Després d'haver passat les tres hores es va restablir el trànsit en el tram afectat.