Els tres partits de l'oposició d'Arenys de Munt -ERC, CiU i PSC- que preparen una moció de censura contra l'alcalde de la CUP, Josep Manel Ximenis, han aplaçar les explicacions sobre el canvi de govern fins al dia 2 de setembre. La compareixença estava prevista per aquest dijous, però arrel del rebombori que va generar la notícia s'ha posposat l'acte amb l'objectiu que hi puguin assistir també dirigents nacionals dels partits implicats.

El que encara no està decidit és el dia que els portaveus municipals d'ERC, CiU i PSC registraran formalment la moció de censurà a l'Ajuntament. Els partits analitzen el calendari per decidir si el relleu a l'alcaldia es fa abans o després de l'Onze de Setembre.

El portaveu d'ERC a l'ajuntament d'Arenys de Munt, Joan Rabasseda, va justificar l'acord entre la seva formació, CiU i PSC per governar aquest consistori en nom d'aplicar un programa majoritari, i va criticar la falta de "transparència" de l'actual partit en el govern, la CUP.

D'acord amb aquesta aliança, que van batejar com a "Pacte per al poble d'Arenys de Munt", l'actual portaveu d'ERC al consistori d'Arenys de Munt, Joan Rabasseda, es convertirà en el nou alcalde.

El "tripartit" sumarà vuit dels tretze regidors de l'ajuntament (ERC,4, CiU, 3 i PSC,1) i en l'oposició quedaran la CUP, que fins ara governava en minoria amb quatre regidors després que aquest partit i CiU trenquessin la seva aliança el mes de juny passat, i el PP, amb un regidor.

Rabasseda va justificar aquest pacte per poder aplicar una programa de govern en el qual els tres partits coincideixen en temes transcendentals que afecten aquesta població, davant de la posició minoritària de la CUP.