Les assistències sanitàries i els rescats de la Creu Roja s'ha mantingut al nivell de l'any passat en el que portem de temporada de platges. Des de principis d'estiu, els socorristes han efectuat 200 rescats a les platges catalanes, enfront dels 202 del mateix període de 2012 i 23.511 assistències sanitàries, enfront de les 21.971 de l'any passat, el que significa un 7% més. Entre els motius més freqüents de les assistències, destaquen els traumatismes -ferides, contusions, luxacions, possibles fractures- i les picades de medusa. Els socorristes han atès 6.985 persones per traumatisme, un 39% menys respecte el mateix període de l'any passat i han atès 8.845 persones per picades de medusa.

Pel que fa a les atencions per pica de medusa, la Creu Roja destaca que l'evolució ha estat diferent a les platges de les tres demarcacions catalanes. A la costa gironina, s'han fet 1.765 assistències per aquest motiu, un 32% menys que el 2012; a les platges de Barcelona, 2.193 atencions, el que representa un 2% menys que l'any anterior i, a Tarragona s'han assistit 4.887 persones per picada de medusa, un 159% més respecte el mateix període de l'any anterior.

A més, l'entitat ha augmentat els avisos preventius a les platges. Fins el passat diumenge, els socorristes havien efectuat 74.632 avisos preventius a banyistes i embarcacions en platges arreu de Catalunya, un 17,2% més que fa un any. Els tres principals motius d'aquests avisos són, segons explica l'entitat en un comunicat, persones que es troben a la vora de roques i espigons, un 23% del total, banyistes cansats, un 14% i gent que es troba fora de la zona de bany, un 11%.

En aquest sentit, la Creu Roja vol instar a la ciutadania a gaudir de les platges amb precaució i a seguir les recomanacions dels socorristes. Recorda la importància de respectar les banderes i altres senyalitzacions, no tirar-se de cap en llocs de fons desconegut, banyar-se en zones vigilades, nedar en paral·lel a la costa i no allunyar-se de la trencant o no banyar-se sol, entre altres.

La institució humanitària també ha ofert enguany un servei que facilita el bany a persones amb discapacitat, amb el qual compta amb les anomenades cadires amfíbies o, també com a novetat, ha distribuït 2.409 polseres identificatives per a menors, que, en cas de pèrdua de l'infant, en faciliten la seva localització