La Guàrdia Civil va localitzar la parella alemanya de submarinistes que es creia desapareguda a la platja d'Altafulla al seu propi allotjament gràcies al fet que el jove que havia demanat ajuda als socorristes s'havia identificat, segons va explicar l'alcalde d'Altafulla, Félix Alonso. La Guàrdia Civil ja estudiava a última hora de diumenge que la desaparició de la parella de submarinistes a la platja fos una falsa alarma i "com que el noi havia donat les seves dades als socorristes, els van buscar per terra fins que els van localitzar al seu propi allotjament".

"La parella estava molt tranquil·la", va afegir l'alcalde "perquè encara que veien l'helicòpter donant voltes, no sabien que els buscaven a ells", va afegir. Alonso va atribuir a "una confusió pròpia de l'agost" que es "desvirtués en algun moment la cadena d'informació i s'organitzés un embolic". "El cas és que el succés ha tingut un final feliç i ens n'alegrem", va afegir l'alcalde. Pel que sembla, la parella alemanya que practicava submarinisme de superfície (snorkel) havia vist un "senyor gran en perill a uns 200 metres de la riba i el noi va anar corrent a informar la Creu Roja". El socorrista va anar-hi en moto d'aigua i no va veure ningú "per la qual cosa va pensar que el senyor gran s'hauria enfonsat i es va activar tot el dispositiu de recerca".

Possible malentès

L'alcalde d'Altaulla va descartar que es tractés d'una broma, ja que "els socorristes segueixen un protocol i ho van descartar" i no trobava explicació per al que havia succeït, ja que "no ha aparegut cap senyor gran ni està denunciada la seva desaparició".

Tant fonts de Salvament Marítim com de la Guàrdia Civil van considerar que hi podria haver hagut un malentès a causa de l'idioma, ja que es va creure que el jove de nacionalitat alemanya va comunicar la desaparició de la noia al mar i que després havia desaparegut ell també.