El portaveu i secretari general de Ciutadans, Matías Alonso, ha responsabilitzat el president de la Generalitat, Artur Mas, de la marxa d'empreses catalanes cap a Madrid. Després que el conseller d'Economia i Hisenda de la Comunitat de Madrid, Enrique Ossorio, hagi anunciat que un miler d'empreses catalanes s'han traslladat a la capital espanyola des del 2010, Alonso ha relacionat aquest fet directament amb "el procés cap a la ruptura" del Govern. A més, a través d'un comunicat, el portaveu de C's ha augurat que si l'executiu liderat per Mas segueix amb la "deriva separatista", en els propers mesos seguirà el "degoteig incessant de deslocalitzacions empresarials".

Alonso ha denunciat aquest dimarts que els ciutadans estiguin pagant "la factura separatista d'Artur Mas". Segons el portaveu del partit, la marxa d'empreses catalanes respon a les millors condicions que ofereix la comunitat de Madrid, entre elles, estabilitat pressupostària, moderació fiscal i reducció significativa de les través burocràtiques. Però a aquests motius, hi afegeix "el creixent clima d'enfrontament i de ruptura que propicia el govern català". Segons Alonso, aquest clima genera una sensació afegida "d'inseguretat jurídica i financera".

"Si el Govern segueix amb la seva deriva separatista en els propers mesos seguirà aquest degoteig incessant de deslocalitzacions empresarials", ha augurat. A més, ha pronosticat que des d'organitzacions empresarials que donen suport al "procés separatista" de CiU i ERC se sentiran veus en contra del que considera una "realitat", ha dit en referència a PIMEC. En aquest sentit, ha considerat que el que necessiten les empreses és "seguretat jurídica i financera i una administració pública que els faciliti el desenvolupament del seu negoci".

D'altra banda, Alonso ha afirmat que "el procés de ruptura" del Govern perjudica l'economia catalana i genera divisió en el si de la federació nacionalista. Segons el portaveu de C's, s'ha instal·lat la disjuntiva sobre si s'està a favor de la ruptura i, segons ell, aquest fet genera "divisió social i política en la societat catalana". Aquesta divisió, segons Alonso, s'ha traslladat a CiU on "molts dirigents i quadres de la federació, especialment a UDC, estant més que molestos per l'intent de Mas de convertir la federació nacionalista en l'ariet de la ruptura amb la resta d'Espanya".

En aquesta línia, ha considerat "lògic" el "nerviosisme" del líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida i d'altres membres d'Unió i ha lamentat "la tossuderia de Mas i de la cúpula de CDC per seguir passejant vora de l'abisme".