Una persona va resultar ferida per un tret durant la nit de dissabte després que uns individus entressin de forma violenta en una masia aïllada del nucli de Gàver, al municipi d'Estaràs, a la Segarra, segons van informar ahir els Mossos d'Esquadra. Els fets van passar poc després de dos quarts de deu de dissabte al vespre quan tres individus armats amb una escopeta van accedir a la casa per robar-hi, segons publicava el diari Segre, que afegeix que els individus van colpejar i emmordassar els ocupants de la casa (dos homes i una dona) i van disparar un tret al pit d'un altre home, un ramader que seria el propietari de la casa, quan tornava de la feina. Després, els assaltants van fugir del lloc.

Els Mossos d'Esquadra van precintar la masia, una explotació de grans dimensions situada a 300 metres del nucli de Gàver. Des de primera hora del matí agents de la policia científica van començar a investigar els detalls de l'assalt, a l'interior de la casa, construïda a tocar del naixement del riu Sió.

Es tracta d'una explotació ramadera aïllada, situada al costat de la carretera. La dona i els ancians haurien estat traslladats a l'Hospital d'Igualada mentre que l'home es recuperava de la ferida d'arma a l'Hospital de Vall d'Ebron, tot i que la seva vida no corre perill.

Zona poc habitada i insegura

Segons van explicar els veïns, la d'ahir era la segona vegada en pocs mesos que intentaven robar a la masia. Les persones que al llarg del matí es van aproximar al lloc dels fets van parlar de la sensació d'inseguretat a la zona. "És un entorn rural molt despoblat, amb carreteres poc transitades i masies aïllades", va destacar Mariel Morales, que va recordar el primer intent de robatori, fa uns mesos, a la masia.

El responsable del vedat de caça de Gàver, Roberto Miguel de Licia, va destacar "la sorpresa d'aquest matí -ahir- quan s'ha sabut que s'havia repetit l'assalt i havia tingut, aquest cop, pitjors conseqüències". Segons va detallar, "últimament s'han produït fets estranys, robatoris de ferros, però en cap cas res d'aquesta magnitud". Per això, el responsable no va descartar mobilitzar els veïns per millorar la seguretat d'aquest entorn on, va assegurar, "caldria més vigilància".