Protecció Civil ha rebaixat a fase Prealerta el Pla Inuncat, per la millora de les condicions meteorològiques i per les previsions, que indiquen precipitacions intenses que aquesta tarda poden ser generalitzades, fins a les vuit del vespre, a qualsevol indret del país. Les precipitacions aniran acompanyades de tempesta, localment en forma de calamarsa o pedra, i podran superar els 20 l/m2 en 30 minuts. Els Bombers han rebut 26 avisos relacionats amb la pluja entre les deu de la nit d'ahir i les 10 h d'avui. Tots ells, per arbres o branques caigudes i inundacions de baixos. També han hagut de treballar al llarg de la nit i aquest matí en quatre petits incendis de vegetació causats per llamps.

Fins ara s'han produït pluges intenses al terç est del país que han descarregat amb força sobretot a zones del nord d'Osona, com Torelló o Sant Pere de Torelló. Aquest front de pluges s'ha desplaçat després cap a l'Empordà. En cap d'ells no hi ha hagut persones ferides ni s'ha hagut de fer cap evacuació. D'aquestes avisos, 20 s'han rebut a la Regió d'Emergències de Lleida i 6 a la Regió Centre.

Igualment, els Bombers de la Generalitat han hagut de treballar al llarg de la nit en 3 petits incendis de vegetació causats per llamps. Han estat a Sant Pere de Riudebitlles (30 metres quadrats cremats en un solar del barri Cel Blau), Aiguamúrcia (25 metres a tocar del quilòmetre 3 de la carretera T244) i a Sant Martí de Tous (30 metres quadrats al camí de l'Aubreda). Aquest matí també han hagut d'activar-se per un altre foc de llamp, en aquest cas a Talavera, on 2 dotacions dels Bombers estan acabar d'extingir un altre incendi de reduïdes dimensions a l'Era de l'Esperança.

D'altra banda, pel que fa a les maniobres ordinàries als embassaments, la presa de Lleida es troba desembassant en aquest moments a 48 m3/s.

Protecció Civil demana precaució en general a prop de lleres, rius i guals. En el moment de la tempesta cal allunyar-se d'aquest punts, no travessar-los mai i situar-se en algun punt elevat si és possible. Si les tempestes van acompanyades d'aparell elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques. Als àmbits urbans cal mantenir nets els embornals, les terrasses i patis i els accessos als baixos per evitar l'acumulació d'aigua, sobretot si habitualment es produeix aquesta afectació.