El PSC crearà un "espai de diàleg" amb caràcter "transversal" per poder "treballar" el document que els socialistes de tot l'Estat van aprovar a Granada i que senta les bases de la reforma de la Constitució espanyola que vol impulsar el PSOE a favor del federalisme.

Així ho va explicar el líder del PSC, Pere Navarro, que va detallar que en aquest fòrum hi participaran membres de CDC, Unió, el Partit Popular i ICV que consideren el model territorial dels socialistes un "amb el que es pot treballar".

"Hi ha persones de diferents partits que s'han interessat pel model del PSC, i aquestes persones han de tenir un espai per poder-se expressar, per opinar", va expressar el líder socialista.

Segons Navarro, hi ha "persones del PP, de CDC, d'Unió, i d'ICV que creuen que aquest és un model amb el que es pot treballar", i per això el PSC vol oferir-los "aquest espai per poder-ho fer". D'aquesta manera, Navarro defensava aquest espai de diàleg.

Navarro també va explicar que el protocol de relacions parlamentàries de PSC i PSOE s'aprovarà en breu, i va culpar alguns barons del socialisme espanyol de l'encallament d'aquest reglament intern.

"L'opinió de determinats responsables territorials del PSOE, perquè no acaben d'assumir, potser, que hi ha una situació d'evolució de l'Estat de les autonomies que ha d'avançar cap al model federal, i també que el PSC i el PSOE són dos partits i hi ha d'haver una relació diferenciada", va explicar. Navarro també va afegir: "haurem de seguir treballant més amb aquests companys, i podrem aprovar el protocol", va dir. El líder socialista, però, prefereix no aventurar-se amb un calendari per tancar l'acord d'aquest reglament intern.