La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ha demanat aquest divendres precaució a la gent gran per evitar ofegaments a la platja arran de l'elevat nombre de persones d'edat avançada que han mort a Catalunya durant aquest estiu. Un balanç que, amb la darrera mort, a Pineda de Vila-Seca (Tarragonès), s'eleva fins a les disset persones que han perdut la vida a les platges catalanes. El subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha destacat que tretze dels morts són persones grans i ha recomanat des de l'ACN que evitin sobreesforços físics i nedar molt endins "sobretot si es té alguna malaltia crònica o algun precedent de malaltia cardiorespiratòria o coronària".

Davant d'un cap de setmana llarg, en què es preveu una gran afluència a les platges, Protecció Civil recomana especialment a la gent gran que no es banyi si hi ha sensació de cansament i que opti per refrescar-se a les dutxes o avisar al socorrista si nota símptomes de mareig o d'un cop de calor.

Aquest dijous, dues persones van morir ofegades. La primera va ser un home de 81 anys i de nacionalitat francesa, que va morir a Cambrils (Baix Camp), i la següent va ser un home de 62 anys i de nacionalitat espanyola que va perdre la vida a la platja de Pineda de Vila-Seca. L'any passat, en aquestes dates, havien mort catorze persones i, al final de la temporada, el balanç es va elevar fins a les 25.

El perfil dels morts és molt similar al de l'any passat. La majoria són homes més grans de 65 anys. En la majoria dels casos onejava la bandera verda i, per tant, el factor determinant no va ser la mala mar.

Atenció als menors

D'altra banda, des de Protecció Civil es demana posar atenció en els menors i, concretament, en els més menuts. Segons Sergio Delgado, els socorristes detecten molts casos de nens petits sense supervisió.