El portaveu adjunt de CiU al Congrés dels Diputats, Pere Macias, va reclamar al president de l'Estat, Mariano Rajoy, que respongui la carta de Mas en comptes de fer "maniobres de distracció" amb Gibraltar. Per a Macias, l'executiu del PP està intentant "fer perdre de vista els grans problemes" que té arran de l'esclat del cas Bárcenas tornant a polemitzar amb Gibraltar.

El dirigent de CiU va assegurar que el tema territorial "important" que hi ha a Espanya és Catalunya, no Gibraltar, i va demanar a Rajoy que hi dediqui els esforços necessaris. Macias també va assegurar que la declaració de Cospedal ha tornat a situar Rajoy al centre de la polèmica amb Bárcenas i el va instar a esvair totes les sospites.

Pere Macias també va recordar que el grup de Convergència i Unió (CiU) ja va advertir durant la compareixença de Mariano Rajoy que si l'endemà apareixien noves informacions, desmentits o contradiccions, les explicacions que havia donat no servirien per a res.

El portaveu adjunt de CiU al Congrés dels Diputats va assegurar, així doncs, que la declaració de Maria Dolores de Cospedal davant el jutge Pablo Ruz a l'Audiènca Nacional ha tornat a situar Rajoy al centre del cas Bárcenas.

"Per boca de la seva secretària general queda clar que és ell qui fa un determinat tracte amb Bárcenas i li manté un sou molt important, un despatx, una secretària... el que volem saber és per què", va afirmar Macias. Alhora, va instar Rajoy a comparèixer al Congrés i donar totes les explicacions que calguin sobre l'afer.

Macias creu que aquesta situació convulsa està desviant Rajoy de les seves obligacions com a president espanyol. "Estem preocupats perquè l'estat de les coses no deixa que el govern pugui posar atenció en temes importants relacionats amb Catalunya", va afirmar el dirigent de CiU.

Per aquest precís motiu, va animar Rajoy a donar les explicacions necessàries per posar "punt final" als dubtes i "liquidar d'una vegada les sospites que pesen sobre seu".

Macias creu que l'executiu del PP ha recorregut a "maniobres de distracció" per intentar desviar el focus tornant a crear polèmica i conflicte amb Gibraltar. El dirigent convergent va assegurar que "si hi ha un tema territorial important a Espanya és Catalunya, no Gibraltar" i va urgir Rajoy a concentrar-se en respondre la carta que el president del Govern, Artur Mas, li va enviar per negociar una consulta pactada.

Pere Macias considera que l'afer Bárcenas i les informacions que van apareixent pràcticament cada dia estan desgastant Rajoy i no li permeten exercir plenament com a president, tal com li pertocaria en la posició que està i per el qual va ser escollit president.