Una avaria en un avió de Vueling va obligar diumenge a 177 passatgers del vol Venècia-Barcelona a estar durant més de sis hores a l'aeroport de la ciutat italiana, fins que l'aerolínia va poder noliejar una altra aeronau per portar de tornada a Espanya els afectats. El vol tenia previst sortir a tres quarts de 12 de la nit de Venècia, encara que una avaria tècnica va deixar a terra l'avió i els seus 177 passatgers, que ja havien facturat les maletes i esperaven a la porta d'embarcament.

Vueling va decidir enviar un avió buit a Venècia des del Prat per buscar els passatgers, cosa que va comportar que el vol no sortís fins a un quart de cinc de la matinada i que els passatgers arribessin finalment a la terminal T1 del Prat a dos quarts de set, segons va explicar un portaveu de l'aerolínia.

Des de la companyia lamenten les molèsties que aquestes incidències han causat als passatgers, encara que recorden que juliol i agost són els mesos de més activitat, de manera que qualsevol avaria o incidència extra complica l'operativitat de la flota. A més, en vacances tots els vols van més plens i és més difícil reubicar al passatge. Vueling està operant aquests dies 500 enlairaments diaris amb una flota de 70 avions.

Més problemes tècnics

La incidència a l'aeroport de Venècia es va produir el mateix dia que arribaven a Barcelona 170 passatgers de Vueling que havien hagut de passar 30 hores a l'aeroport de Dubrovnik (Croàcia) en cancel·lar-se el dia anterior el seu vol per una avaria tècnica. A més, l'avió que va sortir de Barcelona per anar a buscar els passatgers també va arribar tard, sumant mitja hora al retard acumulat.

Totes les persones van poder maxar, finalment, cap a quarts de set de Croàcia i arribar, així, quarts de nou a l'aeroport del Prat a Barcelona, ja que el trajecte es cobreix en una hora i cinquanta minuts.

El director de màrqueting de Vueling, Joan Pons, ja va explicar diumenge que un responsable del departament de vendes va anar amb avió fins a Dubrovnik per agilitzar els tràmits en les reclamacions que van formalitzar els passatgers del vol afectat.

Un dels portaveus de Vueling va fer especial esment en la infraestrutura dels aeroports, i va explicar que si l'avaria s'hagués produit a Barcelona o París, per exemple, s'hauria pogut arreglar ja que es tenen més estris i instal·lacions per fer-ho possible. En canvi, l'aeroport de Dubrovnik és més petit i, per tant, no té un volum de servei tan gran. De fet, la companyia va enviar els seus propis tècnics a Croàcia perquè intentessin arreglar el problema, però finalment es va optar per enviar un avió buit des de Barcelona per poder traslladar els passatgers.

Molts d'aquests van fer sentir les seves queixes a través de les xarxes socials. Així, van mostrar la seva indignació respecte Vueling. Van explicar que no se'ls va donar prou informació i que tampoc se'ls va atendre tal com ells haurien volgut en un moment així.