Un centenar de passatgers de Vueling van estar atrapats durant unes 30 hores a l'aeroport de Dubrovnik, a Croàcia, després que es cancel·lés el dissabte al migdia el seu vol per una avaria tècnica. Finalment, els viatgers van arribar a Barcelona ahir al vespre, vora dos quarts de nou, amb un avió que la companyia va enviar des de la capital catalana per recollir-los.

Aquest llarg viatge va començar el dissabte, quan els passatgers tenien previst sortir a dos quarts de dues de l'aeroport de Dubrovnik, però una avaria a la nau els ho va impedir. Llavors, els viatgers van haver de passar prop de 30 hores esperant l'avió de recanvi, que Vueling va enviar ahir a la tarda des de Barcelona.

A més, el vol definitiu de tornada a Barcelona va patir també un retard de prop de mitja hora, ja que en principi estava previst que l'avió sortís de Dubrovnik a un quart de set de la tarda i arribés a l'aeroport del Prat cap a les vuit del vespre, ja que trajecte es cobreix en una hora i cinquanta minuts.

El director de màrqueting de Vueling, Lluis Pons, va assenyalar ahir que en el vol cap a Barcelona hi van viatjar només un centenar dels 151 clients afectats, perquè alguns d'ells van recórrer a mitjans propis per tornar. Pons va afegir, a més, que a l'avió que va anar a buscar els clients atrapats a Dubrovnik hi viatjava un responsable del departament de vendes de la companyia, per agilitzar els tràmits de reclamacions que poden formalitzar els passatgers.

De la seva banda, una portaveu de Vueling va assenyalar que en un aeroport més gran, com el de Barcelona o el de París, per exemple, es podria haver reparat l'avaria de la peça de l'avió feta malbé, però que no va ser possible fer-ho a Dubrovnik al tractar-se d'una instal·lació amb un volum de servei molt reduït. De fet, la companyia va enviar tècnics propis a l'aeroport croat per intentar fer la reparació, però al final van decidir que la solució més ràpida i efectiva era enviar un avió buit des de Barcelona per rescatar els viatgers que estaven a Croàcia.

La portaveu de Vueling també va subratllar que a la companyia li va ser impossible trobar un hotel perquè els 151 passatgers passessin la nit, ja que la incidència va passar en ple mes d'agost, quan la petita ciutat croata està saturada de turistes. Tot i això, Pons va matisar que la companyia va garantir que els passatgers disposessin de menjar mentre esperaven el seu vol a Dubrovnik.