Els Mossos d'Esquadra van alliberar un home de 72 anys, de nacionalitat romanesa i veí de Tortosa, que estava retingut contra la seva voluntat al seu domicili en condicions deplorables i que era obligat a practicar la mendicitat per part dels seus familiars més directes.

Segons fonts de la investigació, l'home era sovint lligat i colpejat, i presentava problemes de mobilitat. A causa de l'aspecte que presentava, era utilitzat pels seus familiars per recollir almoines als carrers del nucli antic.

Alertats pels veïns, els Mossos i els Bombers, van accedir el passat 27 de juliol al domicili on vivia l'ancià, al carrer Marcaders número 15 de Tortosa, al barri vell, on van trobar l'home. Aquest estava tancat en una habitació i en condicions totalment insalubres i de malnutrició. Finalment, i sobretot gràcies a l'alerta dels veïns, l'home va poder ser alliberat i està sent atès pels Serveis Socials de la Generalitat.

Dos dels seus familiars més directes, presumiblement la seva filla i el seu nét, van ser detinguts i posteriorment posats en llibertat amb càrrecs, segons les fonts. Encara no s'ha pogut confirmar el vincle exacte perquè cap d'ells té documentació.

La porta del pis on vivia l'home ha estat tapiada per part de l'Ajuntament de Tortosa.