Una vintena de mestres interins procedents de diverses poblacions del Barcelonès, Maresme i Baix Empordà han realitzat un 'escrache' davant la casa de la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, a Ribes de Freser (Ripollès). Els manifestants han marxat pel centre del municipi tot cridant lemes en contra del ministre Wert i la consellera, demanant l'aturada de les retallades i la retirada del decret de plantilles que atorga un paper principal als directors a l'hora d'escollir la plantilla. "Volem que la consellera Rigau ens escolti, demanem un replantejament total de com es gestionen els centres educatius i els diners públics", ha ressaltat Òscar Simón, un dels membres de l'Assemblea d'Interines.

Els interins han començat la protesta al voltant de la una del migdia, una hora més tard del previst. Gran part d'ells han arribat en tren procedents de Barcelona tot i que d'altres han agafat els seus cotxes per desplaçar-se fins aquest punt de la comarca del Ripollès. Els manifestants, carregant un cartell on es podia llegir 'Rigau, què has fet? Ni LOMCE, ni LEC, ni Decret!!' han fet una marxa des de l'estació de Renfe fins davant la casa de la consellera tot cridant lemes en contra Rigau i el ministre Wert tals com "Rigau, divina, treballa d'interina", "Cap docent al carrer", "Educació i sanitat, pública i de qualitat", "Canya a la LOMCE i a la LEC' o 'Li diuen democràcia i no ho és, és privatització'.

Durant tot el recorregut, els interins han col·locat cartells a diversos punts del poble amb fotografies de Rigau i Wert amb el títol "Wanted, perillosos privatitzadors. Utilitzen les paraules com eficiència, excel·lència, millora quan volen dir diners públics per a l'escola privada'. Un cop han arribat al domicili de la consellera, els manifestants han intentat contactar amb ella cridant-la i trucant al timbre de la porta, sense rebre resposta. En principi, la consellera d'Ensenyament no es trobava a casa.

"Ens hem reunit aquí perquè volem parlar amb la Rigau sobre el decret de plantilles que preveu una arbitrarietat i una corrupció total perquè el director podrà escollir a dit les persones que vol dins de la plantilla i això és improcedent i incorrecte", ha explicat un dels membres de l'Associació d'Interines, Àlex Rosa. Segons els manifestants, les retallades que s'han fet al sector educatiu ja estan "afectant a la qualitat de l'ensenyament públic". "Aquest any ja hem anat justos de plantilla i volen treure 1.500 places més de mestres l'any vinent", ha apuntat Rosa.

Els mestres interins també s'han posicionat totalment en contra l'última proposta de Wert i la LOMCE. "És un greuge comparatiu, baixarà la qualitat i és un greuge comparatiu per a les escoles públiques en comparació amb els centres concertats", ha assenyalat Rosa. Tot i això, els docents s'han mostrat molt crítics amb la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) i amb l'esborrany del decret de plantilles que té previst aplicar la consellera Rigau. "La consellera i Wert comparteixen el mateix model educatiu, no volem que es retorni a l'època de Franco amb un director autoritari.

Hi ha diferències entre els dos però comparteixen el mateix model", ha assegurat un altre dels manifestants, l'Òscar Simón. Els interins s'han manifestat a favor de la "immersió lingüística" però demanen a la consellera que "dialogui més" i retiri el decret de plantilles. "Les meses sectorials no serveixen per a res, no es negocia res, la consellera només imposa i així no s'avança perquè cal que tingui en compte la comunitat educativa i la seva posició pel que fa a la gestió de les escoles públiques", ha ressaltat Simón.

"Volem que ens escolti, que ens tingui en consideració, dialogar amb ella i que deixi les posicions absolutistes", han assegurat els docents interins. La protesta ha finalitzat amb l'aparició dels mossos que s'han presentat davant del domicili de la consellera. Tant bon punt els interins els han vist, han fet marxa endarrere i han donat per finalitzat l'acte. Posteriorment han fet un dinar popular.