El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha afirmat aquest diumenge, amb motiu del 65è aniversari de la proclamació de l'estat d'Israel, que "ni el poble d'Israel té l'origen el 1948, ni Catalunya amb la Constitució de 1978". "Som més que el que diuen les lleis. Som un poble amb ànima i amb territori, perfectament identificable entre els pobles del món", ha sentenciat Gorgó, que ha participat en els actes organitzats per la comunitat jueva a l'escola Hatikva de Valldoreix. El conseller, que ha estat acompanyat en tot moment per Uriel Benguigui, president de la Fundació Keren Hayesod de Barcelona, ha destacat la capacitat d'Israel en el desenvolupament de nous productes i tecnologies.

En el seu parlament, el titular de Justícia ha volgut fer una menció especial a la capacitat d'Israel en el desenvolupament de nous productes i tecnologies en els sectors més dinàmics. Així mateix, ha posat de manifest que les seves empreses i productes competeixen en els sectors amb major contingut tecnològic, com ara comunicacions, informàtica, productes farmacèutics i biotecnologia, entre d'altres.

Gordó ha subratllat que Israel "ha rebut la denominació de Start-up nation, que fa al·lusió a la seva capacitat per a crear noves empreses amb fort contingut tecnològic". A més, s'ha referit a la voluntat del poble de Catalunya de ser també una Start-up nation, "un país on invertir si es busca progrés, innovació, tecnologia i excel·lència".

Durant la seva visita als actes de celebració de l'aniversari d'Israel, conegut com a Yom Haatzmaut, el conseller de Justícia ha aprofitat per conèixer els productes i serveis dels diferents estands de la petita fira organitzada amb motiu de la diada i per degustar alguns productes típics del país.