El president de la Generalitat, Artur Mas, ha agraït als treballadors de la Generalitat "l'esforç i la dedicació" que estan duent a terme "en aquests moments de tanta dificultat, incertesa i excepcionalitat". "Vivim temps d'emergència", assegura el president, i "les polítiques públiques es ressenten de la pressió pressupostària a la que estem sotmesos com a institució i com a país", ha afirmat Mas en un correu electrònic que ha enviat a tots els treballadors de l'Administració amb motiu de la Diada de Sant Jordi. El cap de l'executiu ha destacat a la missiva "la voluntat de decidir el nostre futur comú com a nació", un dels projectes presents "més emblemàtics", ha dit.

Mas ha enviat aquest dilluns una carta a través de correu electrònic als treballadors de la Generalitat per convidar-los a "viure amb intensitat aquest dia ple de valors cívics, de sentiments i de cultura".

A la carta ha agraït als empleats l'esforç que estan fent en moments de crisi i ha assenyalat que "la durada i profunditat de la recessió econòmica" obliga "a donar el millor de nosaltres mateixos i a estar ben a prop de les persones que en pateixen les pitjors conseqüències".

El dia abans de la Diada de Sant Jordi, Artur Mas ha volgut posar èmfasi en "els moments de mobilització, d'iniciatives positives molt diverses i de projectes col·lectius engrescadors" que està vivint Catalunya i es mostra convençut que la jornada servirà per "renovar les forces i la il·lusió per un futur que entre tots anem construint dia a dia, cadascú des de la seva responsabilitat específica".

Mas també ha convidat els catalans a donar a conèixer la festa de Sant Jordi i la tradició de la rosa i el llibre arreu del món a través de les xarxes socials, com ara penjant fotografies amb l'etiqueta de Twitter #SantJordi.