El secretari general de Ciutadans (C's), Matías Alonso, ha afirmat que el pacte que mantenen CiU i ERC s'ha de veure com el pacte de la ''deslleialtat'' institucional de l'actual ''desgovern'' de la Generalitat. En unes declaracions fetes a Tarragona aquest dissabte, el diputat de Ciutadans al Parlament també s'ha volgut referir a la reunió secreta mantinguda entre el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el president de la Generalitat, Artur Mas. Alonso ha advertit Rajoy que ''s'enganyarà'' a sí mateix si creu que amb una mera flexibilització del dèficit'' s'aturarà el procés sobiranista que es desplega a partir del pacte entre CiU i ERC.

Matias Alonso després de dir que el pacte entre CiU i ERC és el de la deslleialtat, ha afegit que aquest pacte ''no està en perill'' malgrat que ''algunes veus'' de la federació de CiU ''es pronunciïn tímidament'' en contra. Per Alonso el ''nucli dur'' de Convergència segueix insistint com una ''pinya'' en el procés de separació de Catalunya de l'estat espanyol, ''encara que sigui per la via catalano-kosovar''.

En relació amb l'entrevista secreta mantinguda entre els presidents Mariano Rajoy i Artur Mas, Matias Alonso ha dit que aquesta recuperació de la via del diàleg només es tracta d'un ''miratge''.

El diputat de C's ha advertit Rajoy que ''s'enganya a sí mateix si creu que amb la mera flexibilització del dèficit'' s'aturarà el procés sobiranista. Alonso ha ''lamentat'' que el president espanyol estigui disposat a escoltar ''cants de sirena'' i ha reclamat al Govern que sigui 'estrictament lleial'' al marc de l'Estat de Dret.

El dirigent de Ciutadans també s'ha referit a l'oferiment del líder del PSC, Pere Navarro d'arribar a un acord per aprovar els pressupostos de la Generalitat. Alonso ha considerat que Navarro està políticament ''desubicat'' i amb aquest oferiment està ''buscant desesperadament un lloc a la foto''.