El Departament d'Economia ha afirmat que actualment no hi ha obert cap tipus de negociació, ''ni propostes, ni ofertes, ni converses'' amb el govern espanyol per negociar un nou model de finançament, segons fonts d'aquest Departament que han afegit que ''no hi ha res''. Així, Economia desmenteix les notícies que feien referència a què com a conseqüència de l'entrevista entre els presidents Mariano Rajoy i Artur Mas s'havia proposat començar una negociació per millorar l'actual model de finançament. En l'últim Consell de Política Fiscal celebrat el 21 de març passat a Madrid es va constituir un grup de treball per començar a negociar el nou model de finançament que s'ha de revisar aquest 2013.

Fonts del Departament asseguren que ''no hi ha res'' sobre cap tipus de negociació en relació amb un nou model de finançament.

Les mateixes fonts recorden que en l'últim Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) celebrat el 21 de març passat es va acordar crear un grup de treball per valorar els resultats de l'actual model de finançament que per llei s'ha de revisar aquest any 2013.

El conseller Mas-Colell considera que Catalunya haurà d'assistir en aquestes reunions com ha d'assistir a totes les reunions on es tracten temés d'interès i on es puguin prendre decisions que ''potencialment'' poden afectar a Catalunya.

Tot i aquest posicionament de principi del titular del Departament d'Economia de cara a futur, de moment no hi ha res més. ''Ni propostes, ni ofertes, ni converses ni cap convocatòria'' prevista a l'agenda, asseguren fonts del Departament que afirmen que parlen només en nom d'Economia i no de cap altre departament del Govern.

Consell de Política Fiscal i Financera

Un cop finalitzada la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera el passat 21 de març, el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, va dir que aquest grup de treball serviria per debatre i fer balanç sobre com ha anat l'actual sistema, i no un espai per dissenyar l'aposta de futur per les autonomies de règim comú.

El ministre va dir que es volia ''fer una anàlisi i una avaluació de l'actual model. Si anem o no a una revisió ho decidirem en funció del resultat del grup, perquè hi ha comunitats que volen la revisió però altres que no", va explicar. Montoro va afegir que "encara s'ha d'escoltar tothom" i no està decidit si s'ha de reformular el model.

La notícia coincideix amb una entrevista del ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo aquest diumenge al diari 'El Mundo' on es declara partidari de què els comunitats autònomes gestionin els seus impostos igual que passa amb el sistema de concerts forals implantats a Navarra i al País Basc.