Segons el secretari general de Ciutadans

L碼cord entre CiU i ERC s磆a de veure com el pacte de 创deslleialtat创

El diputat Mat韆s Alonso adverteix Rajoy que la flexibilitzaci del d鑖icit no aturar el proc閟 sobiranista

30.03.2013 | 21:21

El secretari general de Ciutadans (C's), Mat韆s Alonso, ha afirmat que el pacte que mantenen CiU i ERC s'ha de veure com el pacte de la ''deslleialtat'' institucional de l'actual ''desgovern'' de la Generalitat. En unes declaracions fetes a Tarragona aquest dissabte, el diputat de Ciutadans al Parlament tamb s'ha volgut referir a la reuni secreta mantinguda entre el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el president de la Generalitat, Artur Mas. Alonso ha advertit Rajoy que ''s'enganyar'' a s mateix si creu que amb una mera flexibilitzaci del d鑖icit'' s'aturar el proc閟 sobiranista que es desplega a partir del pacte entre CiU i ERC.

Matias Alonso despr閟 de dir que el pacte entre CiU i ERC 閟 el de la deslleialtat, ha afegit que aquest pacte ''no est en perill'' malgrat que ''algunes veus'' de la federaci de CiU ''es pronunci飊 t韒idament'' en contra. Per Alonso el ''nucli dur'' de Converg鑞cia segueix insistint com una ''pinya'' en el proc閟 de separaci de Catalunya de l'estat espanyol, ''encara que sigui per la via catalano-kosovar''.

En relaci amb l'entrevista secreta mantinguda entre els presidents Mariano Rajoy i Artur Mas, Matias Alonso ha dit que aquesta recuperaci de la via del di鄉eg nom閟 es tracta d'un ''miratge''.

El diputat de C's ha advertit Rajoy que ''s'enganya a s mateix si creu que amb la mera flexibilitzaci del d鑖icit'' s'aturar el proc閟 sobiranista. Alonso ha ''lamentat'' que el president espanyol estigui disposat a escoltar ''cants de sirena'' i ha reclamat al Govern que sigui 'estrictament lleial'' al marc de l'Estat de Dret.

El dirigent de Ciutadans tamb s'ha referit a l'oferiment del l韉er del PSC, Pere Navarro d'arribar a un acord per aprovar els pressupostos de la Generalitat. Alonso ha considerat que Navarro est pol韙icament ''desubicat'' i amb aquest oferiment est ''buscant desesperadament un lloc a la foto''.

Enlla鏾s recomanats: Premis cinema