El departament de Salut de la Generalitat ha enviat 100.000 targetes sanitàries a estrangers empadronats a Catalunya però que no tenen permís de residència i n'ha expedit 556 més a persones immigrades que no estan censades.

Segons fonts de Salut, les 100.000 targetes sanitàries s'han enviat a totes les persones estrangeres que estaven inscrites en el sistema de la xarxa assistencial pública de Catalunya, mentre que 2.321 estrangers no censats han sol·licitat la targeta. L'enviament i concessió de les targetes es duu a terme perquè el govern català ha decidit no aplicar el Reial Decret aprovat pel Govern espanyol pel qual els ciutadans estrangers sense permís de residència perdien la seva condició d'assegurats.

Segons dades del Registre central de persones assegurades del Servei Català de la Salut, fins a gener de 2013 un total de 2.321 estrangers no censats han sol·licitat la targeta sanitària, dels quals 1.409 fa menys d'un any que viuen a Catalunya, de manera que rebran la targeta de nivell 1, que només dóna accés a l'assistència primària i urgències, i 912 que fa més d'un any i rebran la de nivell 2, que dóna accés a totes les prestacions.