Pocs problemes de trànsit es registren aquesta tarda a les carreteres en la segona fase de l'operació sortida de Setmana Santa, segons el Servei Català de Trànsit (SCT), que calcula que fins a les 18.00 hores han sortit de l'àrea de Barcelona un 20 % dels 370.000 vehicles previstos fins demà.

Segons han informat a Efe fonts de l'SCT, únicament hi ha dos quilòmetres de circulació intensa a la C-16, a l'altura de Cercs, en direcció al Túnel del Cadí, i 3 quilòmetres més de circulació densa a l'N-340 al seu pas pel Vendrell en direcció a Tarragona.

A la B-10, la ronda litoral de Barcelona, a l'altura de la Barceloneta continuen els 5 quilòmetres de congestió viària provocada per la bolcada d'un camió que talla un dels carrils de circulació.

A la carretera del port de La Bonaigua (Val d'Aran) també es dóna pas alternatiu als vehicles a causa d'una allau de neu que ha caigut a la carretera sense provocar danys.

Entre les mesures especials de trànsit del dispositiu de l'operació sortida de Setmana Santa, l'SCT permet avui la circulació pel carril Bus-Vao de tots els vehicles, excepte els camions de més de 7,5 tones.

L'SCT, que ha demanat als conductors prudència i precaució davant la possibilitat de pluges en alguns llocs de Catalunya, preveu que fins demà surtin de l'àrea metropolitana de Barcelona un total de 370.000 vehicles, pel que en aquests dies desplegarà un total de 1.927 mossos d'esquadra per garantir la seguretat viària i la mobilitat a la xarxa de carreteres catalanes.

Una de les novetats d'aquest any és que no es restringirà aquests dies festius el pas dels camions per l'autopista AP-7 al seu tram de Girona i també que és la primera operació especial de trànsit amb les càmeres de la C-16 Berga-Cadí en funcionament.

El dispositiu especial de trànsit es mantindrà fins a les 24 hores del pròxim dia 1 d'abril.

L'SCT preveu que entre la tarda de diumenge dia 31 de març i el dilluns 1 d'abril tornin a l'àrea metropolitana de Barcelona uns 605.000 vehicles, la majoria procedents de les zones de platja (Costa Daurada i Costa Brava) i del Pirineu, on totes les estacions d'esquí estan obertes aquesta Setmana Santa.