Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) vol conèixer de primera mà i de forma pública i transparent els detalls de la reunió que el president de la Generalitat, Artur Mas, amb el cap de l'executiu espanyol, Mariano Rajoy . La diputada d'ICV al Congrés, Laia Ortiz, ha anunciat que demanaran formalment que Mas comparegui al Parlament per explicar "el contingut" de la trobada. "És el seu deure i ho deu al Parlament", ha dit, tot assegurant que els ecosocialistes interpreten que el president fa reunions "semiclandestines" per "amagar-se d'ERC i de les discrepàncies internes a CiU".

En una roda de premsa, Laia Ortiz ha reclamat al president de la Generalitat que "comparegui al Parlament i expliqui què es va tractar i quines conclusions se'n deriven" de la trobada que van mantenir, en secret, Mas i Rajoy. "Aquest és el seu deure i el que li deu al Parlament. Que posi llum i doni explicacions públiques perquè tots sapiguem les conseqüències dels acords o desacords", ha sentenciat Ortiz.

Així, en uns dies, el grup parlamentari demanarà formalment la compareixença de Mas a la cambra catalana perquè, al seu entendre, "no és lògic que ens assabentem de forma fragmentada i incompleta pels mitjans del contingut de la reunió". "La compareixença al Parlament respon al sentit comú i esperem tenir el suport dels grups", ha reclamat Ortiz.

I és que per la diputada ecosocialista "les reunions ocultes, semiclandestines i d'esquenes als ciutadans i al Parlament no són la manera d'avançar, no són una bona fórmula". Segons Laia Ortiz, aquesta manera de fer "respon més a un aïllament del president i a amagar-se d'ERC, de les discrepàncies al sí del Govern, entre CDC i Unió i entre CiU i ERC, que no pas a voler parlar de temes concrets".