La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha confiat aquest dijous que el president de la Generalitat, Artur Mas, haurà actuat amb la "màxima lleialtat" al país en la seva reunió amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy. En declaracions a Catalunya Ràdio i a TV3, Rovira ha negat cap distanciament amb CiU, i ha apostat per anar superant les "petites crisis" que puguin sorgir en el pacte d'estabilitat entre la federació i ERC. "No només per voluntat, sinó per responsabilitat", ha afegit. En tot cas, Rovira ha recordat que el diàleg és un dels principis rectors del procés cap a la consulta, però també ha avisat que dialogar amb l'Estat normalment no té resposta.

Rovira ha assegurat que ERC dialogarà "tantes vegades com faci falta", però ja ha avisat que no confien que això doni fruits, perquè l'experiència ha demostrat que l'Estat fins i tot ha incomplert acords subscrits.

La republicana ha negat un distanciament amb CiU, i ha assegurat que si no hi confiessin, no haurien signat un pacte d'estabilitat. En tot cas, ha apostat per anar superant les petites "crisis" que vagin sortint entre els dos socis.

Ha reconegut que no estaven al corrent de la reunió entre Mas i Rajoy, però ha remarcat que espera conèixer els detalls en les properes hores, i ha insistit que confia que el president català ha actuat amb la "màxima lleialtat" al país.