El portaveu del PPC, Enric Millo, ha assegurat aquest dimecres que les relacions entre CiU i ERC poden veure's "ressentides" arran de la reunió que han mantingut en secret el president de la Generalitat, Artur Mas, i el president espanyol, Mariano Rajoy. Durant una entrevista a RNE, Millo també ha afirmat que la trobada suposa un "reconeixement implícit" per part de la federació del "fracàs" de la relació amb Esquerra i del fet que aquest pacte "porta a un carreró sense sortida". El portaveu popular ha qualificat de "molt positiu" que es restableixi la "normalitat" i ha afegit que, fins ara, la influència d'ERC feia "molt difícil restablir aquesta relació".

"És positiu que això es restableixi i és evident que les relacions amb ERC puguin veure's ressentides", ha assegurat Enric Millo en referència al diàleg que, fruit de la reunió secreta entre Mas i Rajoy, es confirma que queda restablert entre els governs català i espanyol.

Durant una entrevista a Ràdio Nacional d'Espanya, el portaveu popular ha apostat perquè CiU trenqui "definitivament" amb ERC i fer, així, que "aquest fracàs que s'evidencia es convertís en una nova manera d'enfocar el futur govern de Catalunya".

El fet que no s'hagi restablert fins ara el diàleg entre ambdós executius és, segons Millo, atribuïble a la "pèssima influència d'ERC sobre el govern de CiU". En aquest sentit, espera que no es tracti d'una "qüestió puntual" sinó que representi un "canvi de tendència" i una "rectificació de rumb".