El portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha fet una valoració "agredolça" de la reunió entre Artur Mas i Mariano Rajoy d'aquesta setmana. D'una banda, ha reconegut que hi ha una porta oberta a flexibilitzar l'objectiu de dèficit, però de l'altra, ha reconegut que els dos governs estan "molt distants" pel que fa a la consulta. En aquest sentit, ha reclamat que aquest diàleg es tradueixi en resultats i que Catalunya tingui un terç de l'objectiu de dèficit que Europa marqui per a l'estat espanyol, alhora que ha advertit que no renunciaran a la consulta, perquè és un "mandat" del Parlament. Turull ha recriminat al govern espanyol que la seva capacitat de diàleg hagi tingut una "traducció zero".

En declaracions als periodistes, Turull ha valorat la reunió entre Mas i Rajoy d'aquesta setmana. El portaveu convergent ha reconegut que hi ha una "certa porta oberta" per flexibilitzar l'objectiu de dèficit, però ha reclamat que això es tradueixi en resultats concrets, perquè fins ara, ha dit, la voluntat de diàleg de la Generalitat "no ha estat mai corresposta". Fins i tot ha recordat que CiU ha hagut de votar a favor de qüestions al Congrés precisament "no agradables". "I la traducció del diàleg ha estat zero", ha dit.

Pel que fa a la consulta, ha admès que els dos governs estan ara "molt i molt distants", però ha deixat clar que la negociació continuarà al llarg del 2013, tal i com estableix el Parlament. "És veritat que és més complicat i més difícil, però hem de seguir el full de ruta del Parlament, el que no farem és ignorar el mandat del Parlament", ha avisat.