La portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), Ada Colau, va afirmar ahir que estudiarà denunciar la delegada del Govern a Madrid, Cristina Cifuentes, per la "gravíssima i al mateix temps ridícula" acusació que la PAH té vincles amb Bildu i Sortu.

"No tenen cap credibilitat perquè tothom ens coneix i sap que som un moviment plural, pacífic i només treballem per parar els desnonaments". Cifuentes va demanar a la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) que aclareixi per què va recolzar una manifestació a favor dels presos d'ETA i va sostenir que "la comunió d'idees entre la plataforma contra els desnonaments i Bildu no era una cosa gens positiva". La delegada del Govern a Madrid va matisar així les declaracions que havia fet a Radio Nacional, en les quals va vincular a aquests col·lectius amb "grups filoetarres" que portaven a terme una estratègia "força radical".

"Davant la ciutadania no fa falta que ens expliquem però és una acusació molt greu, barrejar a la PAH amb el terrorisme, no té res a veure. No crec que ni a les mateixes víctimes del terrorisme els hagi semblat bé", va dir Colau. "Aquestes acusacions no són una casualitat perquè vénen en un moment en què el moviment té més suport que mai, segons les enquestes fins els mateixos votants del PP estan d'acord amb nosaltres", va dir la portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca.

"A més -va recordar- hi ha la tramitació de la ILP, la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea i el PP ha de legislar per modificar un procediment il·legal que s'ha de canviar". "Són acusacions inversemblants per desviar el tema, una cortina de fum", va assenyalar la portaveu de la PAH, que esgrimeix els milers de correus electrònics de suport.