El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, va destacar ahir que la consulta d'autodeterminació és "irrenunciable" i que la reivindicació del dret a decidir "no pot ser moneda de canvi" tot i que el Govern oferís el pacte fiscal a Catalunya. En una entrevista publicada ahir a El Periódico de Catalunya, Mas-Colell va assegurar que la consulta sobiranista i el pacte fiscal són dues peticions que la Generalitat manté en paral·lel.

El conseller va explicar que quan va a Madrid és com un escocès i assumeix que està parlant amb britànics, perquè "si funciona en un país de la UE, pot funcionar en un altre", en referència a la consulta independentista prevista a Escòcia per a setembre de 2014. Mas-Colell va remarcar així mateix que negocia amb Madrid més dotació per al Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) per poder, entre d'altres coses, complir amb la llei antimorositat i va assegurar que la situació hauria de ser molt extrema perquè els funcionaris haguessin de patir per les seves nòmines.

Diàleg amb el Govern

D'altra banda, el conseller de Justícia, Germà Gordó, en una entrevista publicada a La Vanguardia, va reforçar la idea que "no hi ha marxa enrere" en la consulta sobre l'autodeterminació i que el diàleg amb el Govern farà possible la consulta a Catalunya sobre el seu futur en les millors condicions. També va dir que no creu que la justícia espanyola estigui implicada en l'atac al sobiranisme.