Un dels vianants ferits en l'atropellament múltiple que va tenir lloc aquest dissabte a la tarda a Barcelona va morir ahir en un hospital de la ciutat. Es tracta de F.L.G., un home de 88 anys d'edat que va ser envestit per un taxi a la confluència de la Rambla de Catalunya amb el carrer Aragó de Barcelona quan un turisme amb matrícula francesa va topar amb el taxi i aquest últim va envair la vorera on hi havia sis vianants esperant per creuar el pas de zebra.

En l'accident també van resultar ferits de diversa consideració cinc vianants més i el conductor d'un dels vehicles implicats en els fets. Les primeres hipòtesis apunten que el taxi que va envestir els vianants va fer una maniobra per esquivar un Audi A3 que, segons diversos testimonis, hauria girat bruscament.

Tant el taxista com l'altre conductor implicat van donar negatiu en la prova d'alcoholèmia i el drogotest.

En el sinistre també va resultar ferida una dona de 30 anys que es troba en estat crític; dues persones grans, un home i una dona, amb diagnòstic greu; dues dones, de 37 i 81 anys, menys greus, i un home de 57 anys que va quedar ferit lleu. A més, al mateix lloc dels fets es va produir un altre ferit que va ser atès d'immediat i no va requerir hospitalització.

Assistència immediata

Una testimoni dels fets, Sònia Fernández, va explicar que els dos vehicles implicats en l'accident van xocar quan el conductor de l'Audi, que anava pel carril central del carrer Aragó, va intentar moure's cap al carril de la dreta. Arran de l'impacte, el taxi es va emportar per davant un semàfor i els sis vianants que estaven esperant per creuar el carrer. Fernández va afegir que un grup de metges estrangers que hi havia prop de la zona van atendre els ferits en un primer moment.

Fins al lloc dels fets s'hi va personar per interessar-se per l'estat dels ferits el regidor del districte de l'Eixample de l'Ajuntament de Barcelona, Gerard Ardanuy.