La Fundació del Futbol Club Barcelona va rebre l'any passat quasi el 60% de totes les subvencions que l'Agència Catalana de Consum va atorgar a entitats privades. Segons va publicar ahir el diari El País, descomptades les ajudes als consells comarcals, l'Agència va atorgar 395.000 euros a organismes privats: 230.000 van ser pel Barça i la resta, uns 165.000 euros, es van repartir entre 11 associacions de consumidors, amb ajudes d'entre 5.000 i 35.000 euros cada una.

Les principals associacions de consumidors, que pateixen retallades en les ajudes públiques des de fa 3 anys, van qualificar ahir aquesta subvenció de la Generalitat al Barça com a "escàndol" i es van mostrar "indignats". El president de la Unió de Consumidors de Catalunya, Salvador Domínguez, va qualificar de "misèria" les ajudes que reben en comparació amb el Barça que rep més diners que les 11 associacions de consumidors juntes.

El Barça i l'Agència van firmar el juny passat un conveni de col·laboració a partir del qual l'Agència participa en els 23 Festivals FutbolNet que "fonamenta els valors a través de la pràctica esportiva entre els joves". Aquesta col·laboració costa a l'Agència Catalana 10.000 euros per cada festival, més del que cobren en un tot l'any entitats com Facua o la Federació de Cooperatives de Consum.

D'altra banda, la Generalitat, a través d'una portaveu del Departament d'Empresa i Treball, va afirmar que és "qüestionable" que la partida econòmica per la Fundació del Barça sigui una subvenció perquè es considera un "conveni-subvencional". Segons va afegir "una altra cosa són les ajudes a entitats privades que defensen els consumidors, uns drets que ja estan garantits per l'Agència".