La companyia química Ercros va tancar ahir un acord amb els sindicats pel qual acomiadarà 97 persones a tot Espanya, 61 de les quals corresponen a personal en actiu a la planta de Flix. En un comunicat, l'empresa va anunciar l'acord, que implica que l'ERO s'ha reduït després de les negociacions en 101 persones, ja que en un principi la química catalana va plantejar l'acomiadament de 198 persones i el tancament de la planta de Cartagena. Les indemnitzacions seran de 20 dies per any treballat amb un màxim de 12 mensualitats, el mínim legal, segons van explicar fonts sindicals.

El nombre total d'afectats per l'ERO a Flix és en realitat de 75 persones sobre una plantilla total de 207 persones, ja que la xifra inclou 14 treballadors afectats per una jubilació parcial, encara que aquests amb prou feines treballaven un 15% de la jornada laboral.

A la fàbrica de Cartagena, la plantilla es retallarà en sis persones (cinc de les quals estaven operatives i una jubilada parcialment).

Els sindicats van tancar aquest acord a Madrid que preveu aquests 61 acomiadaments a Flix malgrat que dijous a la nit l'assemblea de treballadors d'Ercros va rebutjar majoritàriament l'última proposta de l'empresa, que implicava 60 acomiadaments dels 156 previstos inicialment. Fonts sindicals van admetre que l'acord al qual s'havia arribat podria generar certa indignació a Flix.