La líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha demanat aquest divendres al president de la Generalitat, Artur Mas, que "trenqui" amb ERC i "abandoni el camí del trencament i l'incompliment de la llei" que creu que marquen els republicans. La popular, a més, ha reclamat a Mas que "torni al full de ruta del PPC" que, segons ha dit, suposa aprofitar "el diàleg amb el govern d'Espanya per millorar el finançament" i l'estabilitat econòmica. Tot i aquesta predisposició mostrada, Sánchez-Camacho ha advertit a Mas que el PPC "no està en disposició" de donar suport al pressupost de la Generalitat. Malgrat això, la popular ha posat en mans del president la "voluntat de diàleg i entesa" del PPC amb el Govern.

Alícia Sánchez-Camacho ha "celebrat" amb entusiasme el "canvi en l'actitud" que ha atribuït a Artur Mas. I és que la popular interpreta les crides al diàleg fetes pel president i les conclusions de la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera com un viratge en els plantejaments del Govern. Per la líder del PPC, a més, això demostra que Mas "se n'ha adonat que està sol" i que l'acord que té amb Esquerra Republicana "comença a fer aigües". "El que ha succeït demostra el fracàs més estrepitós de l'acord entre CiU i ERC, un pacte que ja no es manté", ha considerat Sánchez-Camacho, que ha qualificat l'estat del pacte d'estabilitat de "més feble que mai".

És per això que Sánchez-Camacho ha volgut "demanar formalment" al president de la Generalitat "que trenqui amb ERC, perquè el seu pacte ja és paper mullat i no va enlloc". La popular, a canvi, ha reclamat que "dialogui amb Rajoy per millorar el finançament i el sostre de dèficit". "Aquest és el camí que volen els catalans i no el de l'enfrontament, la desesperació i l'incompliment de la llei que volia ERC", ha sentenciat. En aquest sentit, ha destacat que "estem davant d'una oportunitat, d'un nou camí per un consens històric per a un nou model de finançament", i ha instat a Mas a "aprofitar-ho

Davant la seva petició de trencament del pacte entre CiU i ERC, els periodistes han preguntat a la líder del PPC quina alternativa oferia el seu partit i si pretenia tornar a ser soci preferent per governar i aprovar els pressupostos. En un seguit de respostes ambigües i poc concretes, Sánchez-Camacho ha dit que la seva formació "s'ofereix a actuar amb responsabilitat, com sempre", sense determinar fins on pot arribar aquesta disponibilitat.

Tot i així, la presidenta dels populars ha arribat a dir que si el que vol Mas és "tornar a aquell full de ruta del PPC, estarem disposat a l'entesa, el diàleg i les relacions que donin a Catalunya un nou finançament i una flexibilització dels objectius de dèficit". Malgrat això, Sánchez-Camacho ha advertit al Govern que el seu partit "no està en condicions" de donar suport al pressupost que pugui presentar al Parlament per aquest 2013.