El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha defensat aquest dimarts al migdia la "innocència" del fins ara secretari general de CDC i president del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, després de coneixer's la seva imputació pel cas de les ITV. Homs ha considerat que la delegació de funcions de Pujol "l'honora", però ha manifestat també que, sota el seu punt de vista, és una "decisió injusta". I és que el portaveu del Govern ha reivindicat enèrgicament la "presumpció d'innocència" pel dirigent de CDC i ha demanat no actuar "com la Inquisició, presentant algú ja com a culpable sense que s'hagi pogut defensar". És per això que "a títol personal" ha mostrat el seu "suport i confiança" en Oriol Pujol.

Durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu de la Generalitat, Francesc Homs ha estat preguntat per les impressions del Govern davant la imputació del dirigent de CDC. I el conseller de Presidència i portaveu ha estat clar en expressar, "com en altres ocasions", el "respecte" de l'executiu a la decisió d'Oriol Pujol d'apartar-se de les seves funcions al partit i el grup parlamentari, tot mantenint l'acta de diputat.

Amb tot, Francesc Homs no s'ha estalviat els elogis a Pujol per la seva actitud davant la imputació. "La que ha pres és una decisió que l'honora, i molt, i que a més és injusta perquè respon més a una percepció que a una realitat", ha manifestat el portaveu del Govern, que ha afegit que amb la imputació, el fins ara president del grup de CiU "tindrà ocasió de demostrar la seva innocència".

I és que el conseller s'ha mostrat plenament convençut que Pujol és innocent dels delictes que se li imputen en el cas de les ITV. Per això ha reivindicat "enèrgicament" la presumpció d'innocència pel dirigent de CDC i ha volgut "recordar que una persona imputada no és culpable". "De vegades s'acaba condemnant a una persona abans de demostrar la seva innocència. I això és el que passava amb la Inquisició, on es presentava algú com a culpable i se'l tirava a la foguera si no es demostrava la innocència", ha sentenciat.

Per tot això, Homs ha rebutjat que Oriol Pujol hagi de deixar el seu seient de diputat al grup parlamentari de CiU, i ha volgut reivindicar que les acusacions que apareixen a la interlocutòria del jutge on se l'imputa "s'han de provar". "Hi ha coses que han d'anar primer, i si a un se l'acusa però no està provat i no ha pogut defensar-se, cal reivindicar la presumpció d'innocència", ha conclòs.

Per últim, Homs ha volgut remarcar un missatge de solidaritat amb Oriol Pujol en un terreny més personal. En aquest sentit, ha expressat "a títol personal, tot el meu suport i confiança en la seva innocència".