Jordi Pujol sobre el cas de les ITV

´Crec en el meu fill´

L'expresident diu que Oriol Pujol ha pres una decisió "justa" en apartar-se de les seves responsabilitats a CDC

21.03.2013 | 15:36
L´expresident de la Generalitat Jordi Pujol
L´expresident de la Generalitat Jordi Pujol

'expresident de la Generalitat Jordi Pujol creu en la innocència del seu fill Oriol Pujol, imputat en el cas de les ITV per un presumpte delicte de tràfic d'influències. "Crec en el meu fill", ha assegurat aquest dijous després d'una conferència sobre crisi econòmica i dret a decidir que ha pronunciat a Mataró. Jordi Pujol es mostra "confiat" en l'evolució del procés judicial, tot i lamentar que, sovint, aquests són processos llargs. L'expresident ha valorat també la decisió d'Oriol Pujol de retirar-se temporalment de les seves responsavilitats al capdavant de CDC, tot i mantenir l'acta de diputat al Parlament de Catalunya: "Ell ja ha explicat què pensa fer. Ha pres una decisió justa", comenta.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va anunciar dimarts la imputació del secretari general de CDC i president de CiU al Parlament, Oriol Pujol, pel cas de les ITV. Pujol podria haver comès un delicte de tràfic d'influències, segons l'alt tribunal, per suposades irregularitats en la concessió de les estacions d'inspecció tècnica de vehicles.

El seu pare i expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, defensa la innocència del seu fill. Creu que és innocent i confia que la justícia li acabarà donant la raó. Lamenta, però, que sovint aquests processos s'allarguen molt de temps i que, per tant, l'ombra de culpabilitat l'acompanyarà permanentment fins que no hi hagi una sentència ferma al respecte.

Jordi Pujol, que aquest dijous feia la seva primera aparició pública després de la imputació d'Oriol Pujol, creu que la decisió que ha pres el seu fill és "justa" i que s'ha sabut "explicar bé". Oriol Pujol va anunciar el mateix dia de conèixer la seva imputació que renunciava temporalment com a secretari general de CDC i president del grup parlamentari, però mantenint l'acta de diputat.

L'expresident no ha volgut opinar davant dels periodistes sobre si la imputació d'Oriol Pujol forma part de la lluita política en contra del procés independentista engegat a Catalunya. Tot i això, en la xerrada sobre crisi econòmica i dret a decidir que ha pronunciat a Mataró, Pujol assegura que el procés només serà possible si es fa sense "trapelleries" i sense que es posin "pals a les rodes".

En aquest sentit, Pujol fa una crida a copiar l'exemple de països com Estònia, Eslovàquia i Eslovènia per garantir l'èxit del procés d'independència. L'expresident destaca que els nous països europeus "van molt bé" després de la seva escissió. Es tracta, diu, de territoris petits i que, tot i això, han sabut sortir endavant. "Tenen problemes, però res a veure amb els que té Espanya".

Pujol assegura que "qui va pitjor d'Europa és Espanya" i veu "inviable" que Catalunya continuï amb el mateix estatus que l'actual perquè la situació d'ara només porta, assegura, cap a la "reesidualització" i "escanyament" de Catalunya.

Enllaços recomanats: Premis cinema