El director de la fundació vinculada a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) CatDem, Agustí Colomines, va anunciar ahir que, a partir de l'1 d'abril, deixarà de ser el director d'aquesta entitat, que en els seus últims editorials ha criticat a ERC. Colomines va anunciar la seva renúncia el dia després que CatDem publiqués en el seu web un editorial en el qual culpava l'"excessiu partidisme" d'ERC de les "cada vegada més notòries divergències" entre CDC i UDC, a més d'acusar la formació republicana de "no saber estar a l'altura de les circumstàncies". Anteriorment, un altre editorial de la CatDem va denunciar les "pressions" d'ERC al Govern català fins arribar a condicionar l'acció de l'executiu d'Artur Mas.

Carta de comiat

En una carta de comiat publicada

al web de la fundació, Colomines no detalla els motius de la seva marxa i es limita a afirmar que li ha arribat el moment de fer un canvi en la seva vida. Així, Colomines, de comú acord amb el president de la Generalitat i de CDC, Artur Mas, renúncia a dirigir la fundació afí a aquest partit per tornar a la seva vida acadèmica a la Universitat de Barcelona.

Colomines agraeix a Mas que pensés en ell per liderar la Fundació i remarca en la seva carta que els últims anys s'ha aconseguit "la reconversió d'una fundació política clàssica en un laboratori d'idees obert, transversal, internacionalitzat i vinculat al món universitari".