Els grups de CiU i ERC han imposat avui la seva majoria al Parlament per impedir que prosperés la petició de Ciutadans (C's) perquè el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, comparegués a la cambra catalana per donar la seva versió sobre la polèmica en relació amb l'espionatge polític a Catalunya. La proposta, plantejada pel diputat de C's Matías Alonso, va ser rebutjada per CiU i ERC durant la reunió de la comissió d'Interior de la cambra catalana celebrada ahir. Alonso va justificar la seva petició, que finalment va ser desestimada, per saber "quin paper ha jugat el govern català en els casos en els quals sembla que s'han encarregat treballs de dubtosa finalitat" a l'agència de detectius Método 3, en l'epicentre de la trama d'espionatge a Catalunya.

La declaració

L'actual director de Serveis Penitenciaris de la Generalitat, Xavier Martorell, hauria cobrat comissions de fins al 20% pels encàrrecs que va realitzar a l'agència de detectius Método 3 durant la seva estada al FC Barcelona com a director de seguretat. Així ho va assegurar un extreballador de l'agència durant la seva declaració davant una jutgessa de Barcelona. Segons publicava La Vanguardia, l'exempleat va declarar com a testimoni al jutjat d'instrucció número 10 de Barcelona, que és l'encarregat d'indagar la facturació existent entre el Barça i Método 3". Aquestes diligències, segons recull el mateix mitjà de comunicació, neixen arran d'un litigi laboral durant el qual es va posar sobre la taula la possibilitat que alguns dels encàrrecs efectuats per l'agència de detectius estiguessin sobrevalorats generant, d'aquesta manera, comissions.

L'exempleat de "Método 3" és Julián Peribáñez que és un dels quatre imputats per la grabació al restaurant La Camarga de la trobada entre la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho i l'examant de Jordi Pujol Ferusola, María Victoria Álvarez. L'actual director de Serveis Penitenciaris de la Generalitat que va deixar el càrrec que ocupava al Barça durant la primera legislatura de Mas va negar a La Vanguardia que hagués percebut cap comissió de Método 3 i va negar conèixer Peribáñez.