A l'espera dels fons de l'Estat

El Govern avançarà 42,8 MEUR per la inserció sociolaboral de persones amb discapacitat

L'aportació permetrà el pagament del 50% del salari mínim interprofessional dels treballadors discapacitats dels Centres Especials de Treball

20.03.2013 | 14:43

El Govern garantirà la inserció sociolaboral de les persones amb discapacitat avançant un total de 42,8 milions d'euros de fons propis. Aquests ajuts es financen amb fons de la Conferència Sectorial d'Ocupació i d'Afers Laborals de l'Estat però, a dia d'avui, segons ha apuntat el Govern, aquesta conferència encara no s'ha reunit i, per tant, no s'han assignat i distribuït els fons finalistes corresponents a l'any 2013 a les comunitats autònomes. El Govern assegura que amb aquesta aportació es garanteix el pagament del 50% del salari mínim interprofessional dels treballadors discapacitats dels Centres Especials de Treball (CET).

Tenint en compte el context econòmic actual i el sector al qual va dirigit aquest ajut, el Govern ha decidit avançar fons propis per a aquestes subvencions i poder garantir així el pagament dels ajuts dels mesos de gener i posteriors de l'any 2013. Aquesta és l'única convocatòria de polítiques actives que es publicarà mentre no arribin els fons estatals.

Els CET són una peça clau de l'economia social, sostenible i competitiva. La seva finalitat és crear llocs de treball estables, adequats a la realitat del mercat laboral i al món de l'empresa. Són també un mitjà d'integració de persones amb discapacitat al règim de treball ordinari. Aquests centres han de comptar a la seva plantilla amb un mínim del 70% de treballadors amb un grau de discapacitat de més del 33%.

Actualment a Catalunya hi ha 211 centres que donen feina al voltant de 12.300 persones amb discapacitat.

Enllaços recomanats: Premis cinema