L'exparella de Jordi Pujol Ferrusola, Maria Victòria Álvarez, s'ha reconegut aquest dilluns al matí en la gravació del dinar que va tenir el juliol del 2010 amb la presidenta del PPC, Alícia Sánchez Camacho, en el restaurant La Camarga de Barcelona. Álvarez ha pogut escoltar la conversa durant la seva declaració al jutjat d'instrucció que investiga l'espionatge realitzat per Método 3. Camacho també ha declarat al jutjat, però no ha volgut explicar el contingut de l'interrogatori i s'ha limitat a dir que vol que s'arribi al fons de la qüestió per descobrir qui va encarregar el seguiment.

Sánchez-Camacho i Álvarez han evitat la premsa en entrar, ja que han pujat a la sala de vistes per ascensors interiors directament des del jutjat. Però en sortir totes dues han atès els periodistes. La líder popular ha declarat durant una mitja hora i després no ha sortit gaire del guió de la seva anterior declaració quan va anar als jutjats pel mateix cas però per la via civil. Ha dit que confia en la justícia, que vol respectar el secret de sumari i que cal arribar fins al fons del cas.

Tot i que no ha volgut dir si s'havia reconegut en la gravació del dinar que li han fet escoltar, per respecte al secret de sumari, l'altra interlocutora sí que ha reconegut la conversa d'aquell dinar del juliol del 2010 a La Camargar.

Álvarez s'ha mostrat convençuda en arribar al final de l'assumpte, per saber qui va encarregar l'espionatge. L'exparella de Jordi Pujol Ferrusola no ha estat preguntada pel fill de l'expresident català ni els suposats moviments de diners en negre, ni sobre el contingut de la conversa, però sí que s'ha reconegut en la gravació que li han posat sobre el dinar d'aquell dia. Segons ella, és un "escàndol", una "aberració" i "bastant bèstia" que hi hagi algú que difongui i "comercialitzi" una "conversa privada de dues amigues" en la que es va parlar sobretot de "nens, menors i fills".

Álvarez també ha lamentat que se l'hagi estat seguint durant dos anys tot i que ella no és "ningú". A més, ha dit que van escollir un reservat de La Camarga per estar tranquil·les, però finalment les van gravar igualment.

Fonts judicials també han explicat que el magistrat també ha pres declaració a la secretària personal de Francisco Marco, el director de Método 3, imputat en el cas. La causa segueix sota secret de sumari.