La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) va celebrar ahir a Olot una assemblea extraordinària amb un total de 700 participants per elegir un nou Secretariat Nacional format per 13 membres.

La llista incloïa un total de 20 noms, dels quals 4 van ser escollits per votació com Edgar Mata, Àlex Maymó i Artur Rubinat. D'aquí, en van sortir un total de tretze membres, 2 més dels 11 que formaven anteriorment el Secretariat i d'aquests, un total de 6 són dones. Precisament, millorar la presència de les dones militants en els òrgans de direcció és una de les prioritats que s'han fixat per als pròxims anys, juntament amb la creació d'una estructura de suport al grup parlamentari, una bona vinculació amb els moviments populars així com l'articulació al territori.

Segons va explicar el seu portaveu, Albert Botran, era necessària una reorganització interna per "encaixar" el fet d'estar representats al Parlament amb tres diputats i el creixement orgànic experimentat.

"Calia posar els mecanismes perquè la feina al Parlament no es distanciï de les dinàmiques internes de l'organització", va assenyalar Botran, tot subratllant que la "participació interna" és "un dels tresors més preuats" de la formació.