La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) celebra aquest diumenge a Olot una assemblea extraordinària per elegir un nou Secretariat Nacional format per 13 membres amb un total de 700 participants. La llista inclou un total de 20 noms, dels quals 4 opten a ser reescollits. Segons ha explicat el seu portaveu, Albert Botran, era necessària una reorganització interna per "encaixar" el fet d'estar representats al Parlament amb tres diputats i el creixement orgànic experimentat. "Calia posar els mecanismes perquè la feina al Parlament no es distanciï de les dinàmiques internes de l'organització", ha assenyalat, tot subratllant que la "participació interna" és "un dels tresors més preuats" de la formació.

L'assemblea es fa al pavelló municipal de la capital de la Garrotxa i se centra en temes organitzatius. Del que es tracta, segons ha explicat el portaveu, és de millorar els mecanismes que permetin que les decisions preses des de la base dels militants organtizats en assemblees locals arribi als representants que tenen al Parlament.

Per Botran, el fet d'haver assolit aquesta representació a la cambra és tot un "repte" per a la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), que ha apostat per "formes de participació democràtiques radicals i innovadores", i que requereix un cert temps de reflexió i revisió per comprovar que la participació interna s'està complint de forma satisfactòria.

L'elecció del nou Secretariat Nacional

Un dels mecanismes de la CUP és el Secretariat Nacional, que aquesta tarda es renovarà per votació amb una llista amb 20 noms, dels quals 4 opten a ser reelegits. D'aquí, n'hauran de sortir un total de tretze membres. D'aquests, un total de 8 són dones. Precisament, millorar la presència de les dones militants en els òrgans de direcció és una de les prioritats que s'han fixat per als pròxims anys, juntament amb la creació d'una estructura de suport al grup parlamentari, una bona vinculació amb els moviments populars així com l'articulació al territori.

L'assemblea d'aquest diumenge a Olot ha comptat amb la presència de 700 militants, durant la qual també s'ha llegit l'informe del secretariat sortint, després de quatre anys de mandat des que van ser escollits en l'Assemblea Nacional celebrada el 2009 a Tarragona.