El vicesecretari d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Anotni Font, ha felicitat l'Assemblea Nacional Catalana per un primer any on han demostrat una gran capacitat per mobilitzar els ciutadans de Catalunya en defensa del procés sobiranista. Davant la proposta d'una declaració unilateral d'independència, Font ha apuntat que UDC "no la comparteix" i que caldria "eixamplar la base del nacionalisme" que podria veure's dividit amb aquesta solució. Font ha participar en la tradicional calçotada de la Intercomarcal d'UDC a Tarragona, al Pla de Santa Maria aquest dissabte, on també s'esperava la presència del president del partit, Josep Antoni Duran i Lleida, que finalment no hi ha pogut assistir.

Des d'Unió s'ha felicitat l'ANC pel seu funció de mobilització de la ciutadania però han demanat que també "els partits polítics han d'acompanyar l'Assemblea en aquests procés. "Calen majories àmplies polítiques, com la reflectida al Parlament aquesta setmana, on 107 diputats hem fet costat proposat de resolució pel dret decidir. Aquest és el camí de sumar i ser quants més millor perquè només així ens en podem sortir", ha apuntat el vicesecretari d'UDC, Antoni Font.

Com ha explicat Font, UDC, en canvi, no comparteix el camí d'una declaració unilateral d'independència. "Hem d'eixamplar la base del nacionalisme i no tant aprofundir, i portar unilateralment el país cap a la independència dividiria més que sumar", ha afegit.

Mesures contra els imputats

Després de la imputació aquests divendres del diputat al Parlament i número 2 del PSC, David Fernández, en el cas Mercuri, Font també ha instat a la resta de forces polítiques a consensuar un marc o una mesura sobre com actuar en els casos en què els càrrecs electes i públics són imputats. En aquest sentit Font ha explicat que UDC concretarà com actuar amb els seus representants si són imputats per algun delicte en el congrés extraordinari que la formació política celebrarà l'any vinent. "Seria bo que totes les forces polítiques ens posem d'acord de manera unitària sobre què hem de fer en aquests casos", ha apuntat Font.